026 351 7104
026 370 6440

Over ons

De locatie: beschermd wonen met veel vrijheid

Begin 2018 zijn we verhuisd. Van de Sweerts de Landastraat in het centrum van Arnhem naar een monumentale vrijstaande villa met bijgebouwen aan de Bosweg 1 in Arnhem. Deze voormalige Arnhemse Buitenschool ligt inderdaad in een bosrijke omgeving met een groot eigen terrein. Er is ruimte voor 26 bewoners.

Deze kleinschalige locatie biedt onze cliënten een rustige en ruime woonomgeving zonder de prikkels en verleidingen die bij een drukte van een stad horen. Elke bewoner heeft een eigen keuken, douche en wc. De glooiende buitenruimte maakt het makkelijker om ongedwongen met andere bewoners in contact te komen.

Ik hou van de rust en de stilte. Het is leuk in het bos te wonen, net een camping. De drukte van de stad is niet altijd goed voor mij. Je maakt ook sneller een praatje met andere bewoners een bewoner

Bovendien hebben we hier alle ruimte voor dagbesteding op ons eigen terrein, zoals het verzorgen van bloemen en planten. Ook willen we hier samen met onze cliënten recreatieve en sportieve activiteiten gaan organiseren.

Het is fijn om in de tuin te werken. Je kunt je negatieve energie kwijt. Als ik hebt gewerkt, voel ik me een stuk rustiger een bewoner

Ons team

4 Your Care bestaat uit een hecht en gedreven team van ongeveer 15 medewerkers. De staf bestaat uit de directeur, een zorgmanager, een financieel manager en financieel medewerker. Daarnaast hebben we zeven begeleiders, drie ondersteuners en een slaapdienst. De begeleiders verzorgen naast de beschermde opvang ook ambulante begeleiding en begeleid wonen van Grow in Life.

De begeleiders hebben een opleiding MBO-4 Specifieke Doelgroepen of HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening. Sommigen zijn ook ervaringsdeskundig. We streven ernaar om aan elke cliënt twee begeleiders te koppelen. Dit biedt onze cliënten meer continuïteit en helpt onze begeleiders om ‘scherp’ en objectief te blijven. Wanneer een bewoner de overstap maakt naar ambulant of begeleid wonen, blijven dezelfde, vertrouwde begeleiders hem of haar ondersteunen.

Je kunt de mensen hier niet voor de gek houden. Ze weten hoe je bent. Dus je kunt maar beter de waarheid spreken. Zeggen dat je problemen hebt, ook al ben je bang. Dat is prima. een bewoner

We zijn een erkend stagebedrijf voor MBO en HBO. Lees hier meer over stages.

Wilt u meer weten over wat we doen?